fernando-jorge-iyA6oTK6vig-unsplash.jpg

Veelgestelde vragen

Wat leuk dat je nóg meer te weten wilt komen over BenBits! We begrijpen dat je vol zit met brandende vragen over onze kauwgom. Daarom lees je op deze pagina antwoorden op de vragen die ons het vaakst worden gesteld. Toch geen antwoord gevonden op jouw vraag? Neem dan onderaan deze pagina contact met ons op!

 
 

Is BenBits kauwgom plasticvrij?


Ja! BenBits kauwgom is gemaakt van de natuurlijke gombasis uit de chicozapoteboom. Daarnaast is BenBits vegan, bevat geen kleurstoffen zoals E171, en is suikervrij. De verpakking is gemaakt van papier en dus composteerbaar. Dat betekent dat de verpakking zowel in de papier- als in de GFT-container kan.
Hoelang duurt het voor BenBits afbreekt?


Dat is sterk afhankelijk van de omstandigheden. Onze analyses laten zien dat de kauwgom in het gras binnen 6 tot 12 maanden wordt afgebroken, maar op andere plekken kan dat langer duren. We zijn nu met de Universiteit van Wageningen in overleg om dit verder uit te zoeken. In samenwerking met de Universiteit van Wageningen zullen we dit verder testen. We kunnen in ieder geval stellen dat BenBits kauwgom natuurlijk afbreekt en niet in micro- en nano-plastics zoals bij conventionele kauwgom.
Hoelang duurt het voor conventionele kauwgom om af te breken?


Als gangbare kauwgom op straat wordt gegooid, duurt het ruim 20 jaar voordat het is afgebroken. Na sigarettenpeuken veroorzaakt kauwgom het meeste zwerfafval wereldwijd.
Wat is het verschil tussen de gombasis van BenBits en die van conventionele kauwgom?


Bijna alle kauwgomproducenten maken er een groot geheim van wat een “gom-basis” nu eigenlijk is. De gom is namelijk gewoon een plastic gom-base. Dit is ook het residu wat na uitspugen ruim 20 jaar op straat blijft liggen. De gom-base breekt niet natuurlijk af. Gezien alle discussies over plastic, micro-plastics en nano-plastics hoort reguliere kauwgom eigenlijk niet meer in de 21e eeuw thuis. BenBits gebruikt een natuurlijke gom-basis die wel natuurlijk afbreekt. De gom-basis komt van de chicazopote bomen uit Mexico. De gom wordt op een duurzame manier geteeld. Door het gebruik van natural chicle beschermen we bovendien de bomen in Zuid-Amerika. Maar ook de kauwgom van BenBits hoort na gebruik in de vuilnisbak gegooid te worden, want ook plasticvrije kauwgom hoort niet op straat!
Waarom smaakt BenBits anders dan andere kauwgom?


Het kauwen op BenBits kauwgom is net iets anders en voelt natuurlijker dan je gewend bent. Doordat de gombasis natuurlijk is, is de structuur net iets anders dan kauwgom met en synthetische basis. Onze ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong, duurzaam en natuurlijk afbreekbaar. We hebben de smaak recentelijk verbeterd waardoor deze langer lekker blijft, en werken voortdurend aan manieren om onze kauwgom nóg lekkerder te maken!
Zitten er kleurstoffen in BenBits?


BenBits bevat geen kunstmatige kleurstoffen. In andere kauwgom-merken zitten vaak wel kleurstoffen, zoals de witmaker E171, die in Frankrijk verboden is en die binnenkort ook in Nederland verboden zal worden.
Zitten er dierlijke bestandsdelen in BenBits kauwgom?


Nee, BenBits bevat alleen ingrediënten van natuurlijke, plantaardige oorsprong. Daarmee is BenBits geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Zitten er aspartaam of andere kunstmatige zoetstoffen in BenBits?


Nee, BenBits bevat geen kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam. Wel bevat BenBits de natuurlijke zoetstoffen xylitol en stevia.
Is jullie verpakking ook plasticvrij?


Jazeker, onze BenBits verpakking bevat geen bioplastics, zoals PLA (polymelkzuur of polylactide). De verpakking is gemaakt van papier. Het BenBits zakje is zelfs composteerbaar. Dat betekent dat de verpakking zowel in de papier- als in de GFT-container kan.
Wanneer komen er meer smaken in de winkels?


We krijgen veel vragen van kauwgomliefhebbers over nieuwe smaken. We zijn momenteel druk bezig met het opzetten van onze eigen productie in Nederland. Hierdoor zullen we straks meer flexibiliteit krijgen. We willen dan zeker ook verschillende smaken gaan ontwikkelen naast de huidige Peppermint en Spearmint smaak. We krijgen vaak de vraag of de salmiak smaak kan terugkomen, dus deze staat hoog op de lijst voor de productie. Heb jij een heerlijke suggestie voor een smaak? Laat het ons gerust weten onder onze posts op social media!
Waar wordt BenBits gemaakt?


Onze gom komt uit Mexico, maar de rest van het proces vindt gewoon plaats in Nederland. We hebben in het najaar van 2021 onze eigen fabriek in Heerhugowaard opgebouwd, waar we vanaf heden onze kauwgom produceren. Daarbij zijn we ook het proces gestart voor onze B Corp certificering.
Hoe ondersteunen jullie de Plastic Soup Foundation?


Wij zijn groot fan van de Plastic Soup Foundation en helpen ze als Eco Angel daarom maar al te graag als om meer impact te kunnen maken. Met onze financiële ondersteuning, maar ook door partnerships met andere partijen en events kunnen wij de Plastic Soup Foundation echt zichtbaar maken en meer impact laten maken. Meer informatie over de Plastic Soup Foundation lees je hier.
Waar kan ik BenBits kauwgom kopen?


Je kunt ons vinden bij supermarkten van Jumbo en Albert Heijn en in de winkels van Holland & Barrett. Deze bedrijven verkopen ook via hun eigen webshop!
Wat is BenBits?


BenBits is een kauwgommerk dat anders is dan anderen. Onze kauwgom is namelijk heerlijk fris, plant-based en plasticvrij! Waar conventionele merken kauwgom maken met een syntetische, plastic gombasis, halen wij onze gombasis gewoon uit de natuur. BenBits maakt natuurlijke kauwgom, zoals kauwgom ooit bedacht en bedoeld was. Deze natuurlijke gom is afkomstig van de chicozapoteboom uit Mexico, die om de acht jaar wordt geoogst door een snee in de bast te maken en de vloeistof, die wij kennen als gom, eruit te halen. Daarna krijgt de boom acht jaar de tijd om weer rustig te helen. Vanwege het belang van de bomen worden deze ook niet gekapt. Win-win dus! Kies jij voortaan ook voor heerlijk frisse, plant-based en plasticvrije kauwgom?
Waarom zien BenBits er anders uit?


Onze BenBits ziet er inderdaad niet zo parelwit uit als conventionele kauwgom. Wij stoppen namelijk geen kunstmatige kleurstoffen in onze kauwgom. De kleur die je ziet komt van het gom dat wij uit de chicozapotebomen halen! Puur natuur dus.

Schildpad in het water
Stel je vraag hier!

Bedankt voor je bericht. Je hoort snel van ons. Groetjes, Team BenBits